Tips voor onderhandelen bij het kopen van een huis in Deventer

Een woning kopen in Deventer? Zo ga je goed voorbereid de onderhandelingen in met je makelaar

Als je op het punt staat om een woning te kopen in Deventer, dan is het belangrijk om goed voorbereid de onderhandelingen in te gaan met je makelaar. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een bod doet op een woning. In dit artikel geven wij je een aantal tips en adviezen om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op de onderhandelingen.

onderhandelen makelaar
Ook al ben je nog zo verliefd op een huis. Het is ten alle tijde raadzaam een bouwkundige keuring te laten doen om gebreken te achterhalen.
(c) Ernstdevogel
 1. Doe onderzoek naar de woningmarkt in Deventer.
  Voordat je een bod doet op een woning, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de woningmarkt in Deventer. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de gemiddelde verkoopprijzen van woningen in de buurt en naar het aantal woningen dat te koop staat. Op deze manier krijg je een beter beeld van de markt en kun je een realistisch bod doen op de woning.
 2. Stel je financiële situatie vast
  Het is ook belangrijk om je financiële situatie goed in kaart te brengen voordat je een bod doet op een woning. Zo weet je precies hoeveel je kunt bieden en voorkom je dat je later in de problemen komt met de hypotheeklasten. Bespreek ook met je makelaar of hypotheekadviseur welke financieringsmogelijkheden er zijn en welke hypotheek het beste bij jou past.
 3. Laat de woning keuren
  Voordat je een bod doet op een woning, is het verstandig om de woning te laten keuren door een bouwkundige. Zo kom je eventuele gebreken aan de woning op het spoor en kun je deze meenemen in de onderhandelingen. Ook kun je op deze manier een realistisch beeld krijgen van de staat van de woning en kun je bepalen of de vraagprijs reëel is.
 4. Houd rekening met bijkomende kosten
  Bij het kopen van een woning komen vaak nog extra kosten kijken, zoals notariskosten, overdrachtsbelasting en makelaarskosten. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bepalen van je bod. Bespreek ook met je makelaar welke kosten er precies bij komen kijken en hoeveel deze bedragen.
 5. Stel een realistisch bod vast
  Als je alle bovenstaande zaken in kaart hebt gebracht, kun je een realistisch bod vaststellen op de woning. Bespreek dit bod ook met je makelaar en laat hem of haar de onderhandelingen voeren. Op deze manier weet je zeker dat je goed voorbereid de onderhandelingen ingaat en dat je een reëel bod doet op de woning.

Door deze tips en adviezen op te volgen, ga je goed voorbereid de onderhandelingen in met je makelaar en vergroot je de kans op een succesvolle aankoop van je droomwoning in Deventer.

Bekijk ook onderstaand filmpje van Makelaarsland met handige tips:

Veelgestelde vragen over onderhandelen met een makelaar

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de onderhandelingen met mijn makelaar?

Om je goed voor te bereiden op de onderhandelingen met je makelaar is het belangrijk om je huiswerk te doen. Zorg dat je weet wat de waarde is van de woning die je wilt kopen en verzamel informatie over vergelijkbare woningen in de buurt. Maak daarnaast een lijst met vragen voor de makelaar en bespreek eventuele bezwaren die je hebt.

Moet ik een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Hoewel het niet verplicht is om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, kan het wel verstandig zijn. Met een bouwkundige keuring weet je precies in welke staat de woning verkeert en welke reparaties er mogelijk nodig zijn. Dit kan je helpen bij het bepalen van een reëel bod.

Wat is een reëel bod om te doen op een woning in Deventer?

Het bepalen van een reëel bod hangt af van verschillende factoren, zoals de waarde van de woning, de staat van onderhoud, de locatie en de vraagprijs. Het is verstandig om je hierin te laten adviseren door een makelaar of aankoopmakelaar.

Moet ik een hypotheekadviseur inschakelen bij het kopen van een woning in Deventer?

Het is verstandig om een hypotheekadviseur in te schakelen als je een woning gaat kopen in Deventer. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het vinden van de juiste hypotheek en kan je informeren over de verschillende mogelijkheden en voorwaarden.

Hoe lang duurt het proces van het kopen van een woning in Deventer gemiddeld?

Het proces van het kopen van een woning in Deventer kan variëren, maar duurt gemiddeld zo’n 2 tot 3 maanden. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vinden van de juiste woning, het onderhandelen over de prijs en het regelen van de financiering.

Gebruikte bronnen

De bronnen die we hebben gebruikt voor het schrijven van het artikel over onderhandelen met een makelaar in Deventer zijn:

 1. NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars): https://www.nvm.nl/
 2. Funda: https://www.funda.nl/
 3. De Hypotheker: https://www.hypotheker.nl/over-ons/

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *