Villa of Rijksmonument te koop in Deventer

Als je een huis wilt kopen in Deventer, kijk je eerst naar je eigen portemonnee. Hoeveel heb je nou te besteden?

Mocht dat meer dan gemiddeld zijn, ga je natuurlijk niet zoeken naar een zo goedkoop mogelijk appartementje. Nee, dan zoek je iets groots, iets imposants op een prachtige locatie.

Ook dan kun je in Deventer terecht, want er staan momenteel twee prachtige huizen, een villa en een Rijksmonument, van rond de 1,3 miljoen euro te koop.

Villa aan de IJssel

Prachtige villa aan de IJssel in Deventer ((c) Google Streetview)

Vrijwel iedereen die wel eens vanaf het centrum langs de IJssel noordwaarts is gereden, kent deze villa. Het spitse dak is een trekpleister van jewelste.

Deze woning uit 1918-1920 is dus ook onder architectuur gebouwd. Architect M. van Harte die ook destijds de Adelaarshorst (thuishaven van Go Ahead Eagles) ontwierp tekende voor het ontwerp.

Met vier badkamers, vier toiletten en in totaal 11 kamers (waarvan 5 slaapkamers) zit je niet bepaald krap in de ruimte. Logisch dus ook dat een deel lang in gebruik is geweest als een Bed&Breakfast.

Op Funda staat het zo omschreven:

De laatste jaren is de villa met liefde onderhouden en bewoond en deels in gebruik geweest als Bed & Breakfast.
De authentieke details, bouwstijl Jugendstil, zijn bewaard gebleven of hersteld.
Denk hierbij aan; het imposante trappenhuis, lambrisering, kamer-en-suite deuren, natuursteen schouwen, houten vloeren en parket.

Bron: Funda.nl

Het pand staat al even te koop bij Verkoopwijs. Maar mocht je goed in de slappe was zitten, is een bod op de vraagprijs van 1,3 miljoen zeker de moeite waard.

Rijksmonument randje binnenstad

Het Rijksmonument aan de Sluisstraat te Deventer

Een prachtig pand, met een vergelijkbare woonoppervlakte (maar op een kleiner perceel) is het Rijksmonument aan de Sluisstraat. Ooit gebouwd als woning annex pakhuis door de familie Ten Zijthoff, en nu dus een prachtig monument.

Een prachtige mogelijkheid om je kantoor aan huis te hebben, want de rechterkant is al in zijn geheel al als kantoor ingericht.

Het monument uit 1906 is in 2002/2003 in z’n geheel gerenoveerd. Dus van alle gemakken en moderne mogelijkheden voorzien. De locatie is natuurlijk ideaal. Aan de ene kant ligt het in de rustige en karakteristieke Raambuurt, anderzijds is de gezellige binnenstad op een paar minuutjes lopen.

Btw, het staat te koop voor nog geen 1,3 miljoen euro.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *