Verkoopwijs Makelaars is gestopt

Toch een opmerkelijk nieuwtje in 2020. Terwijl de makelaars het enorm druk hebben in deze coronatijden, zijn Annemieke van der Hoek en Mark van Arendonk van Verkoopwijs er mee gestopt. We weten er het zijne nog niet precies van.

Verkoopwijs gestopt
Op de website verkoopwijs.nl staat deze melding

Opmerkelijk nieuws over Verkoopwijs

Tweeënhalf jaar geleden stond er nog een lovend artikel over Verkoopwijs op de site van Deventer Indebuurt. Annemieke en Mark worden (zonder achternamen) toen nog geciteerd over hun bedrijfs/woonpand aan de Hofstraat in Deventer, waar ze hun makelaarskantoor hadden gevestigd.

In het artikel staat vermeld dat Mark in 2007 het makelaarsbedrijf Huurzo/Verkoopzo was begonnen.

[…] Huurzo/Verkoopzo, wat nu Verkoopwijs heet.
(citaat uit Indebuurt)

Annemieke zou een jaar later Mark volgen vanuit Brabant naar Deventer, en vanaf 2012 woonden en werkten ze samen in het markante pand aan de Hofstraat. Maar dat Huurzo.nl Verhuurmakelaars nu Verkoopwijs heet, klopt niet. Want Huurzo is op 2 maart 2012 failliet verklaard (zie dit artikel), en ruim zes (!!) jaar later is het faillissement opgeheven ‘wegens gebrek aan baten’. Oké dan…

De website van Huurzo wordt inmiddels door een chaletverhuurder in Friesland (vlakbij Heerenveen) gebruikt en het domein verkoopzo.nl is in bezit van dezelfde eigenaar (en wordt geredirect naar een makelaarswebsite van een makelaar in Heerenveen).

Verkoopwijs in het nieuws

Niet alleen met hun bijzondere borden, maar ook hebben ze de afgelopen jaren voor prachtige panden de makelaardij mogen verzorgen. Zo hadden ze deze prachtige villa aan IJssel in hun etalage hangen.

Verkoopwijs gesloten

Verkoopwijs op Funda

Op Funda staat Verkoopwijs nog wel trouwens. Maar we vermoeden dat het een kwestie van tijd is dat ook die pagina verdwenen zal zijn.

Ze hebben op Funda namelijk ook geen te koop staande huizen meer staan, maar de veelal positieve reviews zijn er nog wel, net zoals de link naar hun website.

Actief op Marktplaats

Wij wisten niet dat makelaars ook op Marktplaats actief waren, maar Verkoopwijs deed dat in ieder geval wel. Hun pagina staat nog live op https://www.marktplaats.nl/u/verkoopwijs-makelaars/22856363/, en we hebben hieronder maar even een schermafbeelding geplaatst van de zes huizen die ze er hebben staan.

Verkoopwijs op Marktplaats
De huizen van Verkoopwijs op Marktplaats

Wij zijn heel erg benieuwd wat er aan de hand is. Het telefoonnummer van het bedrijf (0570-649 797) geeft inmiddels een foutmelding.

Mocht iemand iets meer weten, plaats dan gerust een reactie hieronder.

Update december 2020

Het motief van ‘een nieuwe uitdaging’ kan inderdaad kloppen. We komen Mark namelijk via zijn Linkedin-profiel tegen als een Deventer stucadoor. Daarmee is hij in augustus begonnen, naast zijn eigenaarschap van zijn makelaardij. Een opmerkelijke move, maar wij gunnen iedereen nieuwe kansen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *