Hoe het verkopen van huizen met de tijd is veranderd

Momenteel worden huizen door geïnteresseerden veelal via het internet gevonden. Vroeger kwamen mensen echter op een hele andere manier erachter dat er een woning in de etalage stond. Van pagina’s in huis-aan-huis-kranten heeft het aanbod zich verplaatst naar de online wereld.

Veranderingen

Op heel veel manieren zijn we op de gehele wereld meer in een online wereld gaan leven. Het nieuws wordt steeds minder in krant gelezen, maar wel steeds vaker op de online nieuwssites. De televisie wordt in de huiskamer minder snel aangezet, aangezien er tegenwoordig online allerlei programma’s te vinden. Ook voor het zoeken naar een nieuw huis moet je nu online zijn.

Deventer Nieuws

Vroeger ging dat op een hele andere manier. In Deventer kreeg men namelijk de huis-aan-huis-krant Deventer Nieuws op de deurmat, die met pagina’s was gevuld over huizen die in Deventer en omgeving te koop stonden. Op die manier konden mensen op zoek gaan naar een nieuw pareltje van een woning. Inwoners waren afhankelijk van de lokale kranten. Hoe anders is dat nu.

Online sites

Met sites als Funda – de bekendste in Nederland, maar ook Huizenzoeker en Huislijn kan iedereen op zoek naar een woning. Daardoor ben jij als Deventernaar tegenwoordig niet meer afhankelijk van de huis-aan-huis-kranten, die er vaak alleen woningen in nabije omgeving toonden.

Goede keuze?

De overgang naar online is voor de huizenmarkt in ieder geval een goede stap geweest. Het blijft zuur dat de essentie en het mooie wat de huis-aan-huis-kranten met zich meebrengen daardoor minder aantrekkelijk is geworden in vergelijking met vroeger, maar het aanbod is door de online markt groter worden. Dat is ook hard nodig, want zoveel keuze is er niet tegenwoordig.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *