Aankoopmakelaar inschakelen, of niet?

De vraag naar woningen is enorm gegroeid in de afgelopen jaren. Dit merkten we eerst in steden als Vancouver Canada en New York, Verenigde Staten. Hier lag de vraag naar huizen in 2015 al tien keer zo hoog als in het jaar 2009.

Deze groei ontstond enkele jaren geleden ook in steden als Amsterdam en Rotterdam, waar prijzen zeer snel stegen. In Nederland is het momenteel erg lastig om een gepaste woning te vinden. Er zijn immers een hoop gegadigden en zeer weinig woningen.

Hieronder lees je hoe een aankoopmakelaar je kan helpen bij het kopen van jouw nieuwe thuis.

Een nieuwe woning gaan kopen, hier moet u op letten

Een huis kopen in deze volle markt kan je veel geld kosten wanneer je niet kritisch naar de voorwaarden van de verkopende partij kijkt, of niet goed weet hoe je moet bieden op een woning.

Vooral nu bieden bijna een nieuw normaal geworden is, is het belangrijk dat je goed weet hoe dit werkt en hoe je de prijs zo laag mogelijk kunt houden. Gebruik maken van een goede aankoopmakelaar is hierbij zeer aan te raden. Zij weten namelijk exact hoe de markt in elkaar steekt en kunnen al het papierwerk voor je uit handen nemen.

Een goede makelaar zal je in eerste instantie kunnen helpen bij het vinden van de juiste woningen. Waar ben jij naar op zoek als koper en welke voorwaarden stel je aan het huis en de prijs?

De aankoop en de aankoopmakelaar

Heb je een huis gevonden waar je interesse in hebt? Dan zal jouw makelaar zorgen dat er een afspraak wordt gemaakt om de woning te bezichtigen. Ook kunnen zij vast met de verkopende partij in overleg over de prijzen en eventuele andere geïnteresseerde.

Zodra bekend is dat jullie het huis willen kopen, zal de makelaar je begeleiden bij het papierwerk, zodat je zeker weet dat er geen gekke dingen staan die je veel geld kunnen kosten.

Daarnaast kan een makelaar je helpen tijdens het bieden. Zij zijn er immers in getraind om rustig te blijven in die situaties en om weloverwogen biedingen te plaatsen. Dergelijke hulp kan jou als koper veel geld schelen!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *