Nieuwe makelaars in Deventer

De afgelopen tijd zijn er nieuwe makelaars bijgekomen in Deventer. Niet zo gek als je bedenkt dat de huizenmarkt behoorlijk overspannen is. Een huis verkoopt zichzelf en makelaars kunnen makkelijk hun diensten verlenen.

We troffen de laatste tijd onder meer de volgende ‘nieuwe’ makelaars aan.

Sens Makelaars

Sinds kort is bijvoorbeeld aan de Zandpoort Sens Makelaars gevestigd. Twee vrouwen, Anja Spijker en Dajenne Steenvoorden die zichzelf onafhankelijk en verfrissend noemen.

Wij zijn geen traditionele makelaar, maar we zijn ook geen internetmakelaar. Wij zijn alles daar tussenin. Wij richten ons volledig op de wensen van onze klanten.

bron: website van Sens Makelaars

Op LinkedIn zagen we dat beide vrouwen één profiel hebben. In 2015 hadden ze samen Steenvoorden & Spijker Vastgoeddiensten B.V. opgericht en een paar jaar later hun gezamenlijke makelaarswerkzaamheden ondergebracht in Sens.

Dajenne Steenvoorden en Anja Spijker

Makelaardij Open Deur

Een bijzondere naam heeft makelaardij Open Deur. Gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Zutphenseweg in Deventer. En, heel opmerkelijk, hoewel ze een profiel hebben op Funda mag hun website nog niet vindbaar geraken. Kwestie van een website-instelling ergens aan de achterkant.

Maar dat goed vindbaar zijn in Google hoeft met die overspannen markt misschien ook helemaal niet…. ;-). De Register Makelaar/Taxateur schijnt Remko te zijn. We gaan er vanuit dat ze zich binnenkort uitgebreid voorstellen op hun website (als die tenminste dan wel vindbaar mag worden).

Briqs Makelaardij

Huis-aan-huis briefje van Jasper Bakker van Briqs Makelaardij

Volgens zijn LinkedIn-profiel is Jasper in mei 2020 met Briqs begonnen. Daarvoor heeft hij jaren bij Univé en de Rabobank gewerkt. Zijn kantoor bevindt zich aan de Hoge Hondstraat.

Mooie tekst trouwens op de Over Ons-pagina van de website van Briqs:

Jasper Bakker is eigenaar van BRIQS en zelfstandig Register Makelaar en Taxateur. In 2019 besloot hij het roer om te gooien. Na 20 jaar in loondienst, wil hij op eigen benen staan. De ontwikkelingen in de makelaardij en vastgoed heeft hij altijd vanuit persoonlijke interesse gevolgd. Daarnaast wilde hij graag de vrijheid om anderen te helpen. Combineer die twee factoren met elkaar en een eigen makelaardij is geboren.

bron: wie is briqs op eigen website

Binnen Makelaars

Tot slot hebben we nog Binnen Makelaars. Een prachtige website met mooie stockfoto’s. Voor elke makelaar zijn wel klanten nu, zullen we maar zeggen…

Binnen een mum van tijd je huis verkocht. Natuurlijk, de markt is wispelturig, maar kopers zijn er altijd. En reken maar dat ze zich staan te verdringen, als ze zien dat jouw huis hun droomhuis is.

Bron: site van binnen makelaars, met fraaie volzinnen van een copywriter

en dan hebben we ook nog als nieuwelingen:

  • Mevrouw de Wit Makelaars (leuk bedacht naam trouwens, maar dat terzijde): Marieke de Wit begon in 2020 voor zichzelf nadat ze zo’n 20 jaar voor onder meer Helder, Tysma en Rodenburg Makelaars had gewerkt. Marieke houdt kantoor aan de Zwolseweg. Open Deur heeft een website maar die is gesloten voor Google; Mevrouw De Wit heeft weliswaar twee domeinnamen vastgelegd (mdwmakelaars.nl en mevrouwdewitmakelaars -slim), maar op beide bevindt zich geen website en beiden leiden je naar haar Facebook-pagina.
    (update: Nog geen 24 uur na publicatie van dit artikel kwamen beide websites live te staan. Met ‘stoom en kokend water’ noemen we dat hier op kantoor.

Conclusie

Zoals je kunt lezen, zijn wij enigszins sceptisch en kritisch over al deze nieuwe makelaarsinitiatieven. Hoewel de bedoelingen ongetwijfeld allemaal goed zullen zijn, lijkt het erop of elke nieuweling een graantje mee wil pikken van de overspannen woningmarkt.

Moet bij alle vier denken aan wat mijn wijze oude vader altijd zegt:

Een makelaar is niets meer dan een tweederangs autoverkoper. Allebei handelen ze in tweedehands spul 😉

bron: de oude heer

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *