Snippen aan de Dijk in Deventer

Tientallen jaren zat bloemenkwekerij Kloezeman (gespecialiseerd in orchideeën) ingeklemd tussen de Snipperlingsdijk (Holterweg) en de Rivierenwijk.

Nadat dit familiebedrijf in 2020 stopte, kwam er al gauw een nieuwe bestemming. Het is een zogeheten inbreidingsgebied met woningen voor elke portemonnee, elke leeftijd en elke samenstelling.

Het kreeg de prachtige naam: Snippen Aan De Dijk.

snippen aan de dijk

Er komen ruim zeventig woningen op het voormalige terrein van de bloemenkassen. In het gedeelte met de naam ‘Aan de Dijk’ komen er enkele tientallen huurwoningen.

Daarnaast is een gedeelte van de aantrekkelijk gelegen bouwgrond ingeruimd voor koophuizen onder de noemer Snippen aan de dijk. In de eerste fase zijn het er 26 die gekocht kunnen worden. 

Veel vraag naar de Deventer ‘verandawoningen’

In meerdere fases wordt aan de Snippelingsdijk door het Twentse bouwbedrijf Hegeman een nieuwe buurt gerealiseerd met zowel appartementen, sociale huurwoningen als koophuizen. Een bijzondere overeenkomst is dat elk huishouden een veranda heeft. Elke woning is onder optie, want de belangstelling was vanaf de eerste inschrijfdag erg groot, zegt makelaardij Miqa die samen met Getreuer Makelaars de verkoop op zich neemt.

De verkoopprijs is vanaf € 270.000 vast op naam. De verwachte oplevering is eind 2021.

De kwekerij is weliswaar weg, de groene omgeving rondom de woningen blijft gehandhaafd. 

Vanzelfsprekend worden alle woningen gebouwd volgens de laatste energienormen. Net als bij de nieuwe Deventer wijken Steenbrugge en het Johannes Auping Kwartier worden er geen gasleidingen gelegd. De warmtepompen zitten heel creatief en geluidsvrij in de schoorsteen verstopt. 

Snippen aan de Dijk, oftewel aan de Snippelingsdijk

Snippen aan de Dijk: Woonwijk met unieke ligging

De ligging van de nieuwe Deventer woonwijk is erg gunstig. Wie kijkt op de kaart van Deventer ziet dat het wijkje precies in het midden van de gemeente ligt. De binnenstad zit op twee kilometer afstand, een bos is nog dichterbij. De entree naar de snelweg is om de hoek zonder dat u aan een spreekwoordelijke racebaan woont. 

Later worden nog eens 43 appartementen gerealiseerd in het naburige winkelcentrum aan het Deltaplein. Deze tweelaagse woningen behelsen 88 tot 94 m2.

De nieuwe woningen aan het Kloezemanterrein passen in het beleidsvoornemen van de gemeente Deventer om de komende jaren te bouwen op braakliggende gebieden binnen de gemeentegrenzen.

Zie ook de website https://www.snippenaandedijk.nl/, die als credo heeft:

Duurzaam wonen in een stadse en groene buurt

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *