Alles over NHG Garantie | Lees nu dit blog

nhg garantie 2020
De NHG garantie is een financiële ondersteuning bij het aankopen van een woning

De NHG Garantie zorgt ervoor dat je als huiszoekende een goed passende, betaalbare en verantwoorde hypotheek aansluit, die tevens past bij jouw inkomen.

Voorafgaand is het moeilijk om in te schatten of je na verloop van tijd nog dezelfde financiële zekerheid zal hebben. Hierom is het verstandig om een hypotheek af te sluiten met de NHG Garantie.

Probleem

In de toekomst kunnen er verschillende onvoorspelbare zaken zijn die invloed kunnen hebben op je financiële zaken. Je kan arbeidsongeschikt raken door een ongeluk, waardoor je niet meer kan doorwerken. Of je partner die de relatie verbreekt. Ook is het mogelijk om je baan te verliezen doordat het bedrijf waar je voor werkt ineens failliet is. Dit zijn problemen die een rol kunnen spelen op je hypotheek. Door bij de NHG Garantie een hypotheek af te sluiten, word jij opgevangen voor deze situaties.

Het is vanzelfsprekend dat je zelf voor een oplossing moet zorgen voor deze problemen, maar de NHG denkt graag mee met het bedenken van een oplossing. Mocht er geen oplossing zijn voor het desbetreffende probleem, dan is er de mogelijkheid dat de NHG de hypotheek overkoopt van de originele verstrekker. Als gevolg is het vanzelfsprekend dat jij je maandelijkse aflossingen hierbij moet doen.

Veranderingen 2020

Het nieuwe jaar is van start gegaan, en ook hier zullen er een aantal dingen veranderen. Dit zijn de NHG Garantie veranderingen in 2020. Als allereerst stijgt het bedrag dat je maximaal kan lenen. Voor huizen zonder energiebesparende voorzieningen stijgt de maximale lening van €290.000 naar €310.000. Daarnaast stijgt het maximale leenbedrag voor huizen die wel een energiebesparende voorziening hebben, naar €328.600. Deze bedragen worden vermeld exclusief roerende zaken.

Oversluiten

Heel vaak wordt er toch nog gevraagd of er de mogelijkheid is om van een hypotheek zonder garantie, over te kunnen stappen naar een hypotheek met een garantie. Die mogelijkheid is er uiteraard. Zolang de waarde van de woning nog onder de kostengrens ligt. Daarom raden wij je aan om dit voorafgaand heel goed te controleren voordat de poging tot oversluiten gedaan wordt.

Kosten

Bij het aansluiten van een hypotheek bij de NHG, betaal je een borgtochtprovisie. Hierin betaal je eenmalig direct een premie. Ook is het mogelijk om via een andere hypotheekverstrekker de borgtochtprovisie te betalen aan NHG. Dit wordt gedaan zodra de hypotheek wordt afgesloten. De provisie is in 2020 0,7% van de hoogte van de hypotheek. Dit betekent dat je zelf maximaal €21.170 aan kosten kwijt bent voor een huis zonder energiebesparende voorzieningen, en €2300,20 voor een huis die wel een energiebesparende voorziening aanbiedt.

Aanbod

In het geheel is er een breed aanbod van huizen onder de NHG-grens. Daarnaast zijn er in Deventer en omstreken ook een enorm aanbod aan huizen, die te vinden zijn. Om een duidelijk beeld van het aanbod te krijgen. Raden wij je aan om de website te raadplegen voor een duidelijk overzicht.

Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *