Fietsen in de stad Deventer

Fietsstad Deventer

Je groeit op met je fiets. Zoals iedereen in Nederland. Al van jongs af aan zitten we op de fiets. Je geniet van het rijden. Of het nou recreatief of sportief is.

Deventer is een echte fietsstad, met veel fietspaden en andere voorzieningen voor fietsers. De stad maakt duidelijk dat fietsen op heel veel plekken goed mogelijk is. En het maakt duidelijk dat bewegen belangrijk en leuk is.

Kortom, fietsen is een mooie aangelegenheid. Het is in deze fietsstad soms makkelijker en sneller om met de fiets naar winkel of je werk te gaan dan met auto.

Fietsstimulering belangrijk

Fietsstimulering is daarom een belangrijk aandachtspunt voor gemeente. Wil Deventer doorgroeien naar de fietsstad van Nederland, dan zal de gemeente, maar ook de werkgevers dit meer moeten stimuleren.

Bovendien zorgen minder auto’s op de weg voor minder co2 uitstoot, wat weer zorgt voor een beter klimaat in de mooie landschappen. Zo kunnen gemeenten fietsen stimuleren om dus het milieu te ontlasten, de gezondheid van de bevolking te bevorderen, en om zo de bereikbaarheid van een gemeente te verbeteren.

Daarnaast helpt het ook om bewoners met weinig budget mobiel te houden.

Kwestie van doen

De fiets nemen is simpelweg een kwestie van doen. Het stimuleren van medewerkers om op de fiets naar het werk te komen is de meest laagdrempelige manier om een gezonde levensstijl te creëren.

Er is het mooie Deventer dan ook alles aan gelegen om hun bevolking zo veel mogelijk te laten genieten van hun schoonheid. Fietsen moet bovendien aantrekkelijk worden voor iedereen: niet alleen voor inwoners en werknemers, maar ook bezoekers.

Voor verplaatsingen in de stad is het beter om de (elektrische) fiets te pakken in plaats van de auto of de bus. Dat geldt voor woon-werk verkeer, voor zakelijk verkeer, om naar school te gaan, om te winkelen en om te recreëren.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *