Kopen en verkopen van je seniorenwoning

Je eigen huis verlaten is altijd een pijnlijke situatie voor ouderen. Een woning voor ouderen is een oplossing waar velen misschien bang voor zijn omdat ze het vergelijken met een bejaardencentrum. Maar soms wil of kan de senior gewoon niet langer alleen wonen.

Er is een alternatief dat eigenlijk een oplossing is tussen een eigen huis en een bejaardencentrum: de seniorenwoningen. Dit zijn aangepaste, autonome accommodaties die de de privacy en het comfort van de senior behouden. Het kiezen voor een seniorenwoning heeft de volgende voordelen:

Gezellige omgeving

Pensioen kan vaak synoniem zijn voor sociaal isolement. Als je verhuist naar een seniorenwoning, kun je in een vriendelijke, veilige en gezellige omgeving wonen. Binnen deze residenties voor senioren ontwikkelen zich zeer positieve sociale contacten en vind je er een leuke mix van leeftijden. Ook de wederzijdse hulp en solidariteit is een pluspunt van een seniorenwoning.

Aangepaste structuur

Om bewoners een comfortabele en vriendelijke leefomgeving te bieden, zijn de woningen speciaal gebouwd om het leven binnenin zo gemakkelijk en veilig mogelijk te maken:

 • praktische opslag;
 • elektrische rolluiken;
 • ergonomische badkamers, bijvoorbeeld met een hoog-laag bad
 • gelijkvloers etc.

Alle seniorenwoningen voldoen aan de toegankelijkheidsnormen voor rolstoelgebruikers.

Mogelijkheid om de senioren-woning te kopen en daarmee de eigenaar van zijn appartement of huis te worden.

De senior is dan volledig onafhankelijk en moet zich onderwerpen aan de regels van mede-eigendom van de woning. Het kopen van een seniorenwoning kan een verstandige investering zijn voor u en uw dierbaren. Geniet van het comfort van hoge kwaliteit die een seniorenwoning biedt.

Diensten bij een seniorenwoning

De aangeboden diensten bij een seniorenwoning kunnen verschillen:

 • een conciërgeservice;
 • een cateringservice met halfpension, volpension of à la carte;
 • persoonlijke diensten;
 • wasserette;
 • een kapsalon;
 • een restaurant;
 • een bibliotheek;
 • internet;
 • een zwembad, etc.

Indien nodig kan in sommige residenties de senior het personeel vragen om naar de winkel in de buurt te gaan om boodschappen te doen.

Vrijheid en onafhankelijkheid van bewoners

Senioren wonen onafhankelijk thuis en beslissen zelf over hun tijdschema en de inrichting van hun huis. Ze zijn vrij om te komen en te gaan, om vrienden en familieleden te ontvangen op de momenten die bij hen past.

Veiligheid en rust van bewoners

Een discrete en permanente beveiligingsdienst (24 uur per dag aanwezig) bewaakt de toegang tot seniorenwoningen en noodoproepapparatuur kan aanwezig zijn indien nodig in de individuele appartementen om zodoende dag en nacht contact op te kunnen nemen met het personeel in geval van een urgentie.

Stel kinderen en familie gerust!

Het is niet eenvoudig om je ouders alleen te laten op latere leeftijd. Dit geldt nog meer als u zelf ver van huis woont. Ook is het ingewikkeld om te beseffen dat ze zich alleen voelen in het dagelijks leven of dat ze zich niet langer veilig voelen in hun eigen huis. De kinderen maken zich vaak grote zorgen om de ​​senior alleen thuis te laten en te weten dat hij zonder activiteiten of menselijk contact de dag doorbrengt.

Investeren in een seniorenwoning is daarom een ​​oplossing die even geruststellend is voor senioren als voor hun kinderen. Er is vast wel een seniorenresidentie dichtbij waar de kinderen wonen. De ouderen zullen het plezier vinden om andere mensen te ontmoeten die zich in dezelfde levensfase bevinden als zij, terwijl ze hun familie kunnen zien wanneer ze dat willen.

Vele activiteiten beschikbaar

Het leven in een seniorenresidentie wordt onderbroken door vele activiteiten. Ze helpen monotonie te voorkomen, dragen bij aan het welzijn van bewoners. Spelletjes, entertainmentactiviteiten en dansavonden zijn enkele voorbeelden.

Culturele uitstapjes worden ook regelmatig georganiseerd in seniorenwoningen. In een seniorenresidentie wordt alles gedaan om ouderen in staat te stellen een vreedzaam maar voldoende vol leven te leiden. De kosten kunnen een rem zijn, maar u weet nu wat alle voordelen zijn.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *